רכיב החדשות
 החודש הזה 
שלום אורח,
לכניסה למערכת לחץ כאן
משתמש חדש ? לחץ כאן
 ליום הילד הבינלאומי
עוגת גבינה חלומית ברמה בינלאומית! 

 אביב ניב - מרפא בעיסוק   (06/06/2013 11:44:46)



 

סבתא תמיד הייתה אומרת שיום טוב חייב להתחיל במשהו טעים. ולכן החלטנו על עוגות גבינה אישיות, "ללקלק את האצבעות".

כדי להכין את העוגות התאספנו סביב השולחן כל כיתה בשעה שלה (קודם כיתת אלוורוד- הפרחים ולאחר מכן כיתת אלכארמה- הגפן). והנה המתכון:

התחלנו במעיכת ביסקוויטים בשקית, וכל אחד מאיתנו מעך בכל כוחו עם מערוך, עם היד, או עם אגרוף, העיקר שיהיה מרוסק היטב ושמנו בצד. אחר- כך הכנסנו גבינה לבנה וטרייה לקערה גדולה ולגבינה הוספנו כמה מרכיבים סודיים, כמו שמנת וסוכר, שהופכים את העוגה לחלומית. השלב הבא, שלב העירבוב, הוא חשוב ומדוייק, אפשר לערבב עם כף גדולה ביד או עם מיקסר. אנחנו העדפנו לערבב במיקסר כי אז אפשר לעבוד יחד- אחד מחזיק את המיקסר והשני מפעיל אותו עם מתג, אפשר להרגיש את הויברציה של הקערה, ובכלל ככה יש לנו יותר אפשרויות להתנסות ואנחנו יותר פעילים. רחל כל כך נהנתה מהערבול ולא רצתה להפסיק לערבל עד שכמעט הפכה את הגבינה למים ואצלנו  החיוכים לא ירדו מהפנים. עכשיו הגיע תורו של השוקולד להינמס בסיר (את זה עשה הצוות, כי הסיר חם). בשלב זה, כל המרכיבים מוכנים, ומה שנותר לנו זה לחבר הכל לעוגות אישיות בכוסות.

חיברנו את המתג אל המשפך החשמלי, וכך כל אחד מזג לכוס שלו קודם כל את הביסקוויטים מפוררים, אחר כך את תערובת הגבינה (על הביסקוויטים) ולבסוף, הדובדבן (או יותר נכון השוקולד) שבקצפת: שפכנו שוקולד נוזלי על הגבינה. הכנסנו את העוגות למקפיא שיתקררו. העוגות נאכלו עד הפירור האחרון כקינוח לארוחת הצהריים- תענוג אמיתי, ללקלק את האצבעות....

השתתפו בכתבה: תלמידי כיתת אלוורוד וכיתת אלכארמה.

 

אביב ניב: מרפא בעיסוק מזה 13 שנה, בעל תואר ראשון ושני מאוניברסיטת תל אביב (MSc.O.T.) וסטודנט לדוקטורט באוניברסיטת חיפה. עובד במעון כ- 10 שנים.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Powered By : Dynamika